Lisää ReVoxia taloon

Aiemmassa blogissani mainitsin, että saatan tulevaisuudessa hankkia ReVox A78 vahvistimen. Hankinta toteutuikin pikemmin kuin olin arvellut eli eilen. Löysin myöhään illalla webiä selailemalla pienen helsinkiläisen hifi-alan liikkeen, joka kauppasi ReVox A78 mk1 vahvistinta hyvin kohtuulliseen hintaan. Tarjolla oleva A78 oli myös erittäin hyvässä kosmeettisessa kunnossa ja siinä oli 1kk takuu, joten ostopäätös oli lopulta oikein helppo. Syötin tietoni nettikauppaan ja tein pikaiset kaupat ettei kukaan ehtinyt napata tätä hienoa vintage-laitetta silmieni edestä.

Noudin laitteen tänään Punavuoresta ja maksoin koko kauppasumman käteisellä, sillä pankki- tai luottokortit eivät hifi-liikkeessä kelvanneet. Olin onneksi tästä maksupolitiikasta tietoinen jo etukäteen, joten olin nostanut käteistä Otto-automaatilta aamulla ennen töihin lähtöäni. Tänään voimakkaina tulleet lumisateet vaikeuttivat paluutani Punavuoresta. Yritin saada taksia tilattua, mutta keskuksen nainen kertoi, että autoja oli nyt lumimyräkässä huonosti saatavilla, koska moni halusi ottaa taksin helpottaakseen kulkemista. Hän sanoi, että kannattaisi odottaa 10 minuuttia ja soittaa sitten uudestaan takaisin mikäli taksi ei ollut saapunut. Minähän tein työtä käskettyä ja odottelin sen 10 minuuttia kunnes kello oli 17:17. Taksia ei tietenkään näkynyt missään, joten soitin taksikeskukseen ja kerroin varausnumeroni. Kuulemma taksia ei oltu saatu edes matkalle vielä. Kysyin mahdollista aika-arviota taksin saapumisesta, mutta keskus ei osannut sitä antaa. Hieman närkästyneenä tiedustelin voinko perua koko taksitilauksen ja sehän onneksi onnistui.

Olin varautunut lumimyräkän tuomiin ongelmiin kahdella Prisman muovikassilla, joihin käärin A78:n liikkeessä. Onneksi liikkeen myyjä pelasti tilanteen antamalla kaupanpäälle ison Ikean kantokassin, johon A78 kyljelleen aseteltuna mahtui. Koska en saanut taksia, ei auttanut muu kuin lähteä kassin kanssa varovaisesti kävelemään kohti Fredrikinkatua ja kolmosratikan pysäkkiä. Ratikalla sitten huristelin kotiini Kallioon yli kahdeksan kilogramman kassi kourassani. Matka sujui Ikean hyvän kantokassin ansiosta yllättävän mukavasti ja totesin, että ihan hyvä, että olin säästänyt taksirahat.

Alla on taas muutama ReVox-aiheinen kuva uusista hankinnoistani.


ReVox A78 mk1 vahvistin edestä. Tämä vahvistin sopii tyyliltään täydellisesti ReVox A77 mk3 neliraitanauhuriini. Vastaavasti ReVox A78 mk2 sopii ReVox A77 mk4 avokelanauhurin pariksi tyyliltään ja aikakaudeltaan.

ReVox A78 mk1 front

ReVox A78 mk1 vahvistin takaa. Tämä laite on valmistettu Sveitsissä. Koska sarjanumero S6036 on aika pieni, kyseessä lienee alkupään laite. Näitä on siis tehty vuosina 1971-1974 ensin Sveitsissä ja myöhemmin myös ReVoxin Saksan tehtailla.

ReVox A78 mk1 back

ReVox A78 mk1 vahvistin takaa lähikuvassa (kuten näette, salamavalo pilasi taas otoksen):

ReVox A78 mk1 back plate closeup

Upeat mattamustat alumiiniset 10½ tuuman ReVox NAB-kelat. Nauhaa sisältävä kela löytyi Hollannista ja tyhjä kela Saksasta:

ReVox black NAB aluminium reel pair