Ortodoksit ja Venäjä ihanassa symbioosissa

Iltasanomat kertoo verkkoversiossaan 29.09.2012 seuraavasti:

Venäjän patriarkka: Joka vastustaa valtaa, vastustaa Jumalaa

Kirkkoisän mukaan opiskelijoiden ei sovi käydä presidentti Vladimir Putinin hallintoa vastaan. Venäjän ortodoksikirkon patriarkka Kirill antoi moskovalaisille opiskelijoille ohjeen, joiden mukaan heidän ei tule vastustaa presidentti Vladimir Putinin hallintoa.

- Jo apostoli Paavali sanoi aikanaan: Se joka vastustaa valtaa, vastustaa Jumalaa, Kirill vertasi puhuessaan Moskovan yliopistolla Moskovski Komsomoletsin mukaan. Kirillin mukaan ortodoksiseen uskontoon on perinteisesti kuulunut se, että rukoillaan tsaarin ja muiden vallanpitäjien puolesta. Hänen mukaansa valtiovalta on vastavoima pahuudelle, joten se toteuttaa silloin Jumalan antamaa tehtävää maan päällä.

- Sen vuoksi kirkko kunnioittaa yksiselitteisesti ja selkeästi valtiollista valtaa, patriarkka selitti.

Kirill tosin myönsi, että Venäjällä oli 1900-luvulla neuvostovallan muodossa valtiovalta, joka alkoi taistella kirkkoa vastaan ja näki itsenä Jumalana. Jotta tämä ei koskaan toistuisi, vallanpitäjiä kohtaan täytyy hänen mukaansa harjoittaa erityistä pastoraalista ohjausta.

Mikä hieno osoitus kahden auktoriteetin (kirkko ja valtio) toimivasta symbioosista! Kyllä ortodoksinen kirkko sitten on hieno laitos. Samoin Venäjän valtio hallintoineen! Hah hah haa!