Katolinen kirkko omassa elementissään

YLE Ulkomaan uutiset kertoo verkkoversiossaan 22.09.2012 seuraavasti:

Australian katolinen kirkko myönsi yli 600 hyväksikäyttötapausta

Kyseessä on ensi kerta, kun Australian katolinen kirkko on paljastanut lukuja hyväksikäytöstä. Nyt kerrotut rikokset on tehty Victorian osavaltiossa.

Australian roomalaiskatolinen kirkko on ensi kerran paljastanut lasten seksuaalisen hyväksikäytön lukumääriä. Katolinen kirkko myönsi kaikkiaan 620 pappien tekemää hyväksikäyttöä Victorian osavaltiossa, kertovat australialaiset tiedotusvälineet.

Hyväksikäytöt on tehty 1930-luvulta saakka, mutta niistä valtaosa on 1960 - 80 -luvuilta. Vain 13 hyväksikäyttöä on tehty vuoden 1990 jälkeen. Kirkko sanoi tutkivansa vielä 45 tapausta lisää. Kirkko kertoi luvut Victorian osavaltion parlamentille tutkintapyynnön jälkeen. Luku ei sisällä niitä tapauksia, joissa uhri on hakeutunut poliisin puheille kirkon sijaan.

Melbournen arkkipiispa Denis Hart kuvasi asiaa "shokeeraavaksi ja häpeälliseksi".

Australian yleisradioyhtiön ABC:n mukaan lakiasiantuntijat ovat vaatineet puolueetonta tutkimusta hyväksikäytöistä. Arvostelijoiden mukaan seksuaalisia hyväksikäyttöjä saattaa olla kaikkiaan jopa 10 000.

Uhrien omaiset arvostelevat myös sitä, että kirkko ei aktiivisesti etsi pedofiilejä vaan kaikki esiin tulevat ovat olleet uhrien ilmoittamia. Monet tapaukset jäävät selvittämättä, elleivät uhrit itse paljasta niitä.

Vuonna 2008 paavi Benedictus XVI tapasi muutamia pappien hyväksikäytön uhriksi joutuneita Australian-vierailunsa yhteydessä. Benedictus pyysi hyväksikäyttöä anteeksi kaikilta uhreilta.

Tämän tapauksen johdosta minä ja Uki Maaninen olemme julkaisseet Suomi24:n Runot-palstalla kolme klassista katolista kirkkoa käsittelevää runoa:

Kuten Uki totesi, nämä ovat valitettavasti aina yhtä ajankohtaisia.

Hirveä riitti ja Katolinen kehä aiheuttivat alkuperäisen julkaisunsa aikaan Ukille elinikäisen kirjoituskiellon Iltalehden keskustelupalstalle. Tuo sensuuriteko oli Iltalehdeltä aivan käsittämätön veto - runothan kertoivat vain karun totuuden katolisen kirkon toimista! Ne ovat inhorealismia parhaimmillaan.


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2012-09-23: Katolista kirkkoa arvostelevat runot on sensuroitu Suomi24:n Runot-palstalla.