Jaakko Hämeen-Anttilan alkeellinen mieli

Iltalehti kertoo verkkoversiossaan 18.09.2012 seuraavasti:

Islamin tutkija ei tyrmää Valtaojan puheita

Helsingin yliopiston professori Jaakko Hämeen-Anttila myöntää, että islamin maailma ei elä enää kulta-aikaansa.

Esko Valtaoja TS:ssa: Islamin maailma on rappiolla

Turun yliopiston tähtitieteen professori Esko Valtaoja esitti Turun Sanomien kolumnissaan, että islamilainen maailma on rappiolla. Se on hänen mielestään itse itsensä pahin vihollisensa, ei suinkaan länsi.

Helsingin yliopiston arabian kielen ja islamin tutkimuksen professori Jaakko Hämeen-Anttila ei tyrmää Valtaojan näkemystä.

- En sanoisi, että islamin maailma on rappiolla. Mutta onhan se totta, että islamin maailma ei elä enää kulta-aikaansa, Hämeen-Anttila myöntää.

Islamin maailman tila muistuttaa Hämeen-Anttilan mukaan Euroopan 1900-luvun alun tilannetta. Väkivalta on tällä hetkellä suurin ongelma.

Lähiaikoina tilanteeseen ei ole näkyvissä muutosta.

- Vuosikymmenien mittaan tilanne lähtee luultavasti kehittymään islamin maailmassa parempaan suuntaan, mutta vielä tällaista ei ole näköpiirissä.

Tämä on taas kerran täysin naurettavaa! Jaakko Hämeen-Anttila ei suostu myöntämään islamilaisen maailman olevan rappiolla vaikka kaikki järkevästi ajattelevat näkevät sen selvästi ja kirkkaasti!

Mutta en ihmettele yhtään, sillä samainen Hämeen-Anttila kirjoitti 2000-luvulla muistaakseni Helsingin yliopiston Yliopisto -lehdessä ohjeita islamilaisiin maihin matkustaville. Eräs hänen ohjeensa oli, että ateistien kannattaisi sanoa matkoillaan olevansa kristittyjä saadakseen paremman kohtelun! Eli tuo hölmö "islamin tutkija" kehottaa ajattelevia ihmisiä valehtelemaan tullakseen hyväksytyiksi joissain alkeellisissa maissa!

Harmi kyllä en aikoinaan ottanut kyseistä lehteä talteen kun Helsingin yliopistolla työskentelevä ystäväni lähetti sen minulle, eli sen vuoksi en pysty antamaan tarkkaa sitaattia ja lehden numeroa. Oli miten oli, osaan hyvin kuvitella esimerkiksi vainottujen homojen tilanteen sillä Hämeen-Anttila on viisaissa ohjeissaan kehottanut minua valehtelemaan ja näyttelemään jotain muuta mitä en todellisuudessa ole. Ateistin ja agnostikon osa islamilaisessa maailmassa onkin pitkälti samanlainen kuin kaappihomon. Omaa ajatteluaan ja näkökantojaan ei saa ääneen ilmaista, vaan sananvapaus on jopa kuoleman uhalla rajoitettua.

En aio noudattaa Hämeen-Anttilan antamaa valehteluohjetta. Se ei ole minulle tarpeenkaan, sillä kieltäydyn vankasti matkustamasta alkeellisiin maihin, joissa islam on vallassa. Kehotan muitakin boikotoimaan matkustamista islamilaisissa maissa turistina, jotta emme tule tukeneeksi maita taloudellisesti.