Muslimien pillastumisesta

Minun on kai pakko kommentoida tätäkin ajankohtaista teemaa eli sitä, että muslimit ovat taas kerran pillastuneet. Tällä kertaa syypäänä on jokin YouTubessa julkaistu elokuva nimeltään Innocence of Muslims. Ajattelin katsoa elokuvan, jotta tietäisin mistä on kyse, mutta tylsistyin ensimmäisen puolen minuutin aikana ja jätin leikin kesken. Kun leffa ei kiinnosta, niin se ei kertakaikkiaan kiinnosta. Minulle riittää tieto, että siinä on ilmeisesti jollain tapaa rienattu muslimien suosikkiprofeetta Muhammedia.

Monissa muslimimaissa on ollut karmeita mellakoita ja Iranin varapresidentti on julistanut, että filmin tekijät kaivetaan esille. Kun he löytyvät, heidät luultavasti julistetaan fatwan eli yleisen tappokäskyn alaisiksi samaan tapaan kuin Salman Rushdielle kävi 1980-luvulla. Luin muuten äsken jostakin lehdestä, että Rushdien päästä luvattua rahapalkkiota on vielä nostettu. Kuulemma Rushdie on epäsuorasti syyllinen tähänkin "rienaavaan" elokuvaan, koska on kirjansa Saatanalliset säkeet kautta toiminut esimerkkinä jumalanpilkasta.

Lienee sanomattakin selvää mitä mieltä olen muslimien käytöksestä, mutta sanonpa nyt kuitenkin muutaman sanan: Maailman alkeellisin uskonto on jälleen kerran näyttänyt todelliset kasvonsa ja sen miten vähän se arvostaa järkeville ihmisille tärkeitä arvoja kuten sanan- ja ilmaisunvapautta. On perin kummallista, että useissa monoteismeissa kehuskellaan miten mahtava ja kaikkivaltias heidän jumalansa on, mutta kuitenkaan näiden uskontojen kannattajat eivät anna oman jumalansa hoitaa asioitaan. Kuten vanha viisaus kuuluu, jumalanpilkasta tulisi tehdä asianomistajarikos. Jos jokin yliluonnollinen olento kokee tulleensa jollain tapaa pilkatuksi suorasti tai epäsuorasti (esimerkiksi profeettansa pilkan kautta), niin kaikkien pitäisi luottaa siihen, että kyseinen olento puuttuu kyllä itse pilkkaamiseensa.

Kiistämätön tosiasia on, että nuo kyseiset "jumalat" eivät koskaan puhu kaikelle kansalle suoraan, vaan aina meillä on joitain astetta "pyhempiä" miehiä tai naisia "profeettoina", jotka välittävät jumalien viisaudet tavalliselle kansalle. Eli toisin sanoen ihminen on oikeasti luonut mielikuvitusolentonsa eli jumalansa. Samalla tavoin tarvitaan aina ihmisiä puolustamaan jumalien loukattua kunniaa, koska mielikuvitusolennot eivät siihen itse pysty. Summa summarum, käytännössä kaikki uskonnot ovat täysin alkeellisia ja takapajuisia oppirakennelmia, joita järkevä ihminen mielellään välttää.