Uusi haaste sensuuripelleille

Ortodoksinen kirkko on yksi typerimmistä uskonlahkoista ja ehdottomasti ansainnut oman runonsa. Sen vuoksi pyysin Peteä tarttumaan toimeen ja hän saikin melko pikaisesti aikaan teoksen Ortodoksinen kirkko. Toivoin myös Uki Maanisen kirjoittavan ortodokseista, mutta hän ei toistaiseksi luvannut muuta kuin sen, että hänellä on työn alla jokin uskontoon liittyvä runoteos. Sekin tullaan tietenkin julkaisemaan runosivustollani heti kun hän antaa sen minulle levitykseen.

Ortodoksinen kirkko on julkaistu myös Suomi24:n Runot-palstalla, joten jään mielenkiinnolla odottamaan sensuroidaanko se vielä tänään sunnuntaina vai vasta maanantaina. Olen saanut selville, että Runot-palstalla on ainakin yksi uskovainen, joka oli suuttunut Peten runosta Raamattu ja kirjoittanut siihen vastineeksi perin surkean runon. On suuri sääli, ettei tuo kyseinen viestiketju saanut säilyä Runot-palstalla pidempään, vaan se sensuroitiin pois.


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2012-09-09: Runo Ortodoksinen kirkko on sensuroitu Suomi24:n Ortodoksisuus-palstalta alle viidessä minuutissa. Tämä on mainio osoitus siitä, että teos ei ole merkityksetön, vaan yhteiskunnallisesti tärkeä. Sensuuripellejen mielestä sitä ei saisi julkaista ollenkaan, mutta runosivullani se tietysti pysyy ikuisesti.


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2012-09-09: Runo Ortodoksinen kirkko on nyt sensuroitu myös Suomi24:n Runot-palstalta. Aikaa meni alle tunti. Siis ihan hyvä saavutus!


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2012-09-11: Wikipedian artikkeli kertoo seuraavasti (korostus minun lisäämäni):

Ortodoksisessa, kuin myös katolisessa kirkossa Raamattuun perustuvien dogmien lisäksi kirkon traditiolla on merkittävä asema. Tämä traditio palautuu apostoliseen aikaan ja muodostaa kirkon näkemyksen mukaan Raamatun kanssa kirkon kokonaisuuden. Raamattu ja traditio on uskottu yksin ortodoksiselle kirkolle, joka tulkitsee niitä. Kirkko on kokonaisuudessaan erehtymätön oikean uskon suhteen.

Mahtaa olla hienoa kuulua organisaatioon, joka on "erehtymätön oikean uskon suhteen". Hah hah haa!