Pikainen lakimuutos tarvitaan

YLE Teksti-TV kertoo 07.09.2012 seuraavasti:

Hasista Hollannista tynnyreissä

KRP on paljastanut suuren huumeiden maahantuontihankkeen. Ammattimaisen organisaation epäillään salakuljettaneen Hollannista satoja kiloja hashista.

Lähetykset oli osoitettu keksityille suomalaisyrityksille ja tynnyrit oli lähetetty maa- ja merirahtina kyllästysaineena.

Suomessa tynnyrit päätyivät Helsinkiin, Loviisaan, Tuusulaan ja Askolaan.

Poliisi kertoo, että vastaanottajina Suomessa on ollut kaksi erillistä tahoa. Jutussa on tällä hetkellä vangittuna viisi henkilöä.

Enää en voi vaieta. Tämä viranomaisten järjetön pilvenpolttajien vainoaminen ja turha resurssien käyttö on saatava loppumaan.

Ei ole mitään järkeä siinä, että enemmän hyvää kuin pahaa aiheuttava kannabis on demonisoitu ja kriminalisoitu. Meidän tulee pikaisesti muuttaa lakia siten, että:

On tietenkin selvää, että kannabis sallitaan vain aikuisille. Lähtisin liikkeelle sellaisesta ajatuksesta, että 25-vuotias saisi ostaa Alkosta lehteä. 30-vuotias saisi lehden lisäksi ostaa emikukintoja ja hasista.

Kotikasvatus sallittaisiin vain 30 vuotta täyttäneille ja sallittu kasvien määrä tulisi rajata esimerkiksi viiteen.

Hampun laillistaminen olisi merkittävä isku järjestäytyneen rikollisuuden estämiseksi. Nykytilanne on kestämätön.


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2018-06-01: Nykyään olen sitä mieltä, että meidän tulisi seurata pitkälti Kalifornian mallia. Tässä blogissani esittämäni ikärajat ovat liian holhoavia. 20 vuoden ikä pitäisi riittää minkä tahansa kannabistuotteen ostamiseen ja kotikasvatus sallittaisiin samoin 20-vuotiaille.