Iranilainen kulttuuri kieltää kättelyn

Iltasanomat kertoo verkkoversiossaan 04.09.2012 seuraavasti:

Iranilainen paralympiaurheilija Mehrdad Karam Zadeh kieltäytyi kättelemästä hänelle mitalin antanutta herttuatar Catherinea.

Iranilaisurheilija Mehrdad Karam Zadeh voitti hopeamitalin kiekosta ja piti käsiään tiukasti selkänsä takana, kun herttuatar Catherine ojensi hänelle mitalin sunnuntaina palkintojenjaossa.

Catherine ei myöskään yrittänyt onnitella miestä kättelemällä. St. Jamesin palatsin mukaan Catherine täytti mielellään miehen toiveen ja oli iloinen saadessaan jakaa mitalit ne ansainneille huippu-urheilijoille.

Sunin mukaan Iranin delegaatio oli jo ilmoittanut etukäteen, ettei urheilija voi kätellä kuninkaallista naista. Kyse on kulttuurierosta, sillä Iranin kulttuuri kieltää muiden kuin kuin sukua olevien naisten ja miesten julkiset kontaktit.

Kyse ei ole ollut siis poliittisesta kannanotosta. Iranin ja Britannian välit ovat olleet kuitenkin kireät siitä lähtien, kun britit sulkivat Iranin Lontoon-lähetystön ja vetivät pois kaikki Britanniassa olevat iranilaiset diplomaatit viime marraskuussa.

Onpa todella upea tuo Iranin "kulttuuri"! Ei voi muuta kuin kauhistella ja nauraa! Hah hah haa!