Suurta strategianeroa höynäytettiin taas

Iltalehti kertoo verkkoversiossaan 28.08.2012 seuraavasti:

Puolustusvoimain entinen komentaja, kenraali Gustav Hägglund tyrmistyi kuultuaan roolistaan Suomen Marsalkka -projektissa.

Gustav Hägglundia vedettiin nenästä hänen omien sanojensa mukaan.

Eipä olisi ensimmäinen kerta kun tuota suurta strategianeroa olisi vedetty höplästä. Minulla on vielä tuoreessa muistissa kuinka entinen komentajamme tyhmine kavereineen haksahti "sijoittamaan" rahojansa Wincapitaan. Iltalehti kertoo verkkoversiossaan 23.08.2010 seuraavasti:

Kenraali Gustav Hägglund menetti kymppitonnin Wincapitaan

"Se oli kuin pokeria"

Entinen puolustusvoimain komentaja, kenraali Gustav Hägglund, 71, menetti kymmenentuhatta euroa epäillyssä Wincapita-pyramidihuijauksessa.

Kenraali Gustav Hägglund osasi epäillä Wincapitaa, mutta vanhana pokerinpelaajana hänet onnistuttiin houkuttelemaan mukaan.

Hägglund iski rahansa Wincapitaan viimeisten joukossa tammikuussa 2008. Kenraalin sai riskisijoitustuulelle parin metsästyskaverin retostelu omilla Wincapita-voitoillaan villisikajahdissa Turkissa. Hägglundin Wincapita-tappioista kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat sunnuntaisen Helsingin Sanomien pohjalta.

- Olen pelannut pokeriakin ja sijoitin Wincapitaan vähän samassa hengessä. Voitto oli epävarma ja koko sijoitus saattaisi mennä, ajattelin että jos siitä kuitenkin ehtisi saamaan oman osansa pois, Hägglund kertoo Iltalehdelle.

Hägglund osasi epäillä sijoitusta jopa siinä määrin, että kysyi pankistaan Nordeastakin neuvoa. Pankki varoitteli asiasta.

- Kaverit kuitenkin näyttivät tositteita omista sijoituksistaan. He olivat kaksin- ja kolminkertaistaneet vuodessa oman sijoituspääomansa.

Wincapitan verkkosivut sulkeutuivat 7.3. 2008. Sen koommin kenraali ei ole rahoistaan kuullut. Hägglund ei osaa olla vihainen Wincapita-suosittelijoilleen. Suosittelijat pistivät hekin voittonsakin takaisin Wincapitaan ja hävisit kaiken.

Tuon idiootin selitykset ovat kyllä vertaansa vailla. Käydään ne läpi yksitellen:

Lisäksi on selvää, että jos joku olisi keksinyt rahasammon, joka varmuudella moninkertaistaa sijoituksia lyhyessä ajassa, miksi tämä keksijä ryhtyisi hyväntekijäksi ja alkaisi markkinoida keksintöään muillekin? Tietenkään kukaan järkevä ihminen ei tekisi niin, vaan rohmuaisi varat itse itselleen hyvin lyhyessä ajassa, vaikkapa sitten velkapääoman turvin!

Suomen turvallisuus levännee edelleenkin Hägglundin kaltaisten strategianerojen harteilla. Onpa hienoa!