Islam, Mikki Hiiri ja punaiset ruusut

Jatketaan vielä vanhempien islam-aiheisten uutisten parissa. Tämän blogini aiheet Islam, Mikki Hiiri ja punaiset ruusut voivat tuntua oudolta ja sitähän ne ovatkin. Äkkiseltään ei arvaisi miten ne liittyvät yhteen, mutta kun olemme jälleen käyneet läpi pari islamia koskevaa uutista, saamme selville mistä on kyse. Aloitetaan Mikki Hiirestä, tuosta harmittomasta Disney-sankaristamme.

Iltalehden verkkoversio kertoo 16.09.2008 seuraavasti:

Muslimioppinut: Kuolema Mikki Hiirelle!

Saudisheikki tahtoisi myös Tomin ja Jerryn pois päiviltä.

Saudisheikit tahtovat hengiltä paitsi hiiret myös moraalittomien satelliittikanavien omistajat.

Muhammad Munajid perustelee hiirivihaansa islamilaisella sharia-lailla, jonka mukaan hiiri on inhottava ja saastainen eläin. Sheikkiä raivostuttaa, että piirrossarjoissa hiiristä on tehty taianomaisia ja lasten rakastamia hahmoja.

Munajid, joka on aiemmin työskennellyt diplomaattina Saudi-Arabian lähetystössä Washingtonissa, vaatii paitsi kotihiirten myös piirroshahmon päästämistä päiviltä.

- Hiiri on yksi saatanan sotilaista ja toimii sen ohjauksessa. Islamilaisen lain mukaan Mikki Hiiri pitäisi tappaa kaikissa olosuhteissa, Munajid sanoi arabialaisella al-Majd-televisiokanavalla.

Viime kuussa Munajid tuomitsi Pekingin olympialaiset "bikinikisoina" väittäen, ettei mikään tee saatanaa iloisemmaksi kuin naisurheilijoiden niukat kisa-asut.

Tappotuomio myös satelliittikanaville

Munajidin maanmies ja Saudi-Arabian korkein tuomari sheikki Salih Ibn al-Luhaydan meni viime viikolla vielä pidemmälle ja ilmoitti valtiollisella radiokanavalla, että moraalitonta ohjelmaa lähettävien satelliittikanavien omistajat on lupa tappaa.

Lähi-idässä näkyy kymmeniä satelliittikanavia, joita miljoonat arabit katsovat päivittäin.

Al-Luhaydan vastasi lausunnossaan kuuntelijan kysymykseen siitä, mitä mieltä sheikki on vähäpukeisten naisten esittämisestä televisiosta muslimien pyhän ramadan-kuukauden aikana.

- Ei ole epäilystäkään siitä, että nämä kanavat edustavat pahuutta ja että niiden omistajat ovat yhtä syyllisiä kuin ne, jotka niitä katsovat. On oikeutettua tappaa ne, jotka edistävät turmeltuneisuutta, jos heidän pahuuttaan ei saada lakkaamaan muilla rangaistuksilla, al-Luhaydan sanoi brittikanava BBC:n mukaan.

Ongelma kuningashuoneelle

Munajidin ja al-Luhaydanin kaltaiset uskonoppineet ovat Saudi-Arabian kuningashuoneelle suuri ongelma.

Toisaalta maan johtajat tarvitsevat heidän tukeaan väittäessään hallitsevansa islamin nimissä. Toisaalta oppineiden tappolausunnot vaikeuttavat taistelua islamilaismilitantteja vastaan.

Al-Luhaydanin lausunnon tekee vieläkin ongelmallisemmaksi hänen asemansa Saudi-Arabian korkeimpana tuomarina.

Vaikuttavatko Muhammad Munajid ja Salih Ibn al-Luhaydan sinusta hyvinkin järkeviltä ihmisiltä? Minun mielipiteeni pystynet arvaamaan.

Haluatko antaa ystävillesi punaisia ruusuja ystävänpäivänä? Jos haluat, niin minä toivon sydämestäni, että et asu Saudi-Arabiassa, jossa sharia-laki on voimassa. Punaiset ruusut ovat siellä suuri ongelma.

Iltalehden verkkoversio kertoo 11.02.2008 seuraavasti:

Saudi-Arabia kielsi ruusut ystävänpäivän alla

Saudi-Arabian uskonnollinen poliisi on kieltänyt pääkaupunki Riadin kukkakauppiaita myymästä punaisia ruusuja. Määräyksellä halutaan estää ruusujen jakaminen ystävänpäivänä torstaina.

Samalla kiellettiin muidenkin punaisten kukkien tai esineiden kauppa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun viranomaiset turvautuvat poikkeustoimiin ystävänpäivän alla. Päivän pelätään rohkaisevan ihmisiä avioliiton ulkopuolisiin suhteisiin, jotka ovat maan tiukan uskonnollisen lain mukaan kiellettyjä ja rangaistavia.

Kuulostaako elämä Saudi-Arabiassa sharia-lain suojissa sinusta auvoiselta? Minun mielipiteeni pystynet taas arvaamaan.


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2012-08-18: Tämä kirjoitus oli linkitetty artikkelina suomi24-keskustelupalstalle "Yleistä islamista", mutta artikkeli sensuroitiin heti pois muslimien toimesta. Onneksi www.kolttonen.fi tarjoaa sinulle sensuroimatonta tietoa myös islamista.