Islam ja avioliitto

Olen ollut ns. kaukaa viisas ja jo yli neljä vuotta sitten ennakoinut, että vielä tulee se päivä, jolloin muslimimaailman salatuimmatkin asiat on saatettava totuudenmukaisina ja sensuroimattomina päivänvaloon. Silloin www.kolttonen.fi saittia ei ollut olemassakaan, mutta nyt on tullut julkaisun aika. Esitän tämän päivän blogissani viisi eri uutista vuodelta 2008. En ole lisännyt tai poistanut mitään, jotta minua ei voitaisi syyttää tosiasioiden vääristelystä tai muustakaan kepulipelistä. Uutisten välissä on lyhyet omat kommenttini, jotka on helppo erottaa valkoisella pohjalla olevista uutisista.

Yhteisenä teemana uutisille on islam ja avioliitto. Siispä aloittakaamme.

Iltalehti kertoo verkkoversiossaan 15.04.2008 seuraavasti:

Kidutettu 8-vuotias pakeni 30-vuotiasta aviomiestään

Isä pakotti kahdeksanvuotiaan Nujood Alin naimisiin 22 vuotta vanhemman miehen kanssa.

Jemenissä Sanaassa asuva pikkutyttö Nujood Ali oli kaksi kuukautta Faez Ali Thamerin seksuaalisen ja fyysisen väkivallan kohteena, kunnes hän pääsi pakoon ja tuomarin pakeille.

Nujood ei ainoastaan pyytänyt tuomaria myöntämään hänelle avioeroa julmasta ja vanhasta miehestään, vaan myös tuomitsemaan avioliittoon pakottaneen isänsä.

Nujoodin tarina liikutti espanjalaisen ABC-lehden mukaan tuomaria siinä määrin, että tämä pidätytti tytön miehen ja isän. Isä tosin pääsi pian vapaaksi heikon terveydentilansa takia.

Tyttö on nyt setänsä hoivissa ja hänet siirretään piakkoin turvakotiin.

Ei ole rikos

Tytön isä saati aviomies eivät ole kuitenkaan Jemenin lakien mukaan syyllistyneet mihinkään rikokseen. Laissa ei nimittäin määritellä alaikärajaa avioliiton solmimiselle.

Suuri osa jemeniläistytöistä meneekin ABC:n mukaan naimisiin noin 15-vuotiaana ja monet ennen kymmentä ikävuottaan.

Nujood ei siis ole ainoa lapsena naitettu. Jemenin korkeimman oikeuden tuomareihin lukeutuva Shatha Mohammed Nasser on nyt ottanut Nujoodin tapauksen hoitaakseen ja vaatii niin jemeniläisiä kuin kansainvälisiä järjestöjä painostamaan maan hallitusta lapsivaimokäytännön lopettamiseksi.

Satoja tapauksia

Nujood on lähtöisin köyhästä perheestä. Hänellä on kuusivuotias sisko, jolla on edessään Nujoodin kohtalo, kenties vieläkin pahempi.

Nasser toivoo nyt voivansa pelastaa Nujoodin ja tämän siskon lähettämällä heidät ulkomaille

- Meillä on satoja Nujoodeja, jotka on alistettu aviomiestensä seksuaalisen väkivallan uhreiksi, Nasser sanoi.

Nujoodin aviomies ei luonnollisesti ole hyväksynyt avioeroa.

- En anna avioeroa. Minulla on oikeus pitää hänet. Mikään voima ei voi minua estää.

Eli 8-vuotias tyttö oli pakkonaitettu 30-vuotiaan miehen kanssa. Se on sairasta, mutta islamin mukaan sallittua.

Entäpä seuraava uutinen? Sitä on vaikea uskoa, mutta vieläkin pahempaa on luvassa.

Iltalehti kertoo verkkoversiossaan 28.10.2008 seuraavasti:

Uskonoppinut nai 12-vuotiaan

Indonesialaismies aikoo naida myös 7- ja 9-vuotiaat tytöt.

Indonesian poliisi tutkii nyt Pujiono Cahyo Widiyanton, 43, toimia. Paitsi uskonoppinut, Widiyanto on myös menestyvä liikemies.

Widiyanto on puolustellut avioliittoa köyhästä perheestä peräisin olevan tytön kanssa sillä, että tyttö on jo saavuttanut puberteetin. Avioliitto on Widiyanton toinen.

- Tutkimme, mitä lakeja hän on saattanut rikkoa, poliisin edustaja Abubakar Nataprawira sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Jakarta Post -lehden mukaan Widiyantoa voidaan syyttää lastensuojelulain nojalla lapsen pakottamisesta tai ostamisesta seksiin ja avioliitosta lapsen kanssa. Indonesiassa avioliiton voi laillisesti solmia 16-vuotias.

Saanut myös tukea

Lastensuojeluaktivistit ovat vaatineet Widiyantolle syytteitä lapsikaupasta, mutta hän on saanut tukea arvostetuilta muslimijohtajilta, kuten islamilaisen PKS-puolueen kakkosmieheltä Hilman Rosyad Syihabilta.

Syihabin mukaan islam sallii avioliiton, vaikkei tyttö olisikaan vielä sukukypsä.

- Islamilaisen lain mukaan se ei ole ongelma, Syihab sanoi Detikcom-uutistoimiston mukaan.

Detikcom kertoi Widiyantonin suunnittelevan avioliittoa myös 7- ja 9-vuotiaiden tyttöjen kanssa.

Lähes 90 prosenttia Indonesian 234 miljoonasta asukkaasta on muslimeja, mutta heistä suurin osa harjoittaa islaminuskon maltillista linjaa.

Widiyanton siis aikoo naida vielä 12-vuotiaan lisäksi 7- ja 9-vuotiaat, mutta "islamilaisen lain mukaan se ei ole ongelma". Onko siis tässä vaiheessa täysin selvää, että kyseessä on pedofilian kannattaminen? Mieti itse.

Millainen sitten on tilanne Saudi-Arabiassa, jossa sharialaki on voimissaan? Ei mitään uutta auringon alla. Katsotaanpa.

Iltalehti kertoo verkkoversiossaan 24.08.2008 seuraavasti:

8-vuotias hakee avioeroa

Tuomioistuin kuulee vetoomuksen ensi kuussa.

Kahdeksanvuotias saudityttö hakee eroa noin viisikymppisestä miehestä, jolle tytön isä hänet naitti, arabiankielinen al-Watan-lehti kertoi tänään.

Lehden mukaan tytön äiti on jättänyt avioeropaperit oikeuteen Unayzahin kaupungissa 220 kilometriä pohjoiseen maan pääkaupungista Riadista. Asianajaja Abdullah Jtilin mukaan isä järjesti avioliiton kertomatta siitä tyttärelleen.

- Hän ei vielä edes tiedä olevansa naimisissa, Jtili sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Al-Watan-lehden mukaan tytön sukulaiset olivat kertoneet tapauksesta saudiarabialaiselle ihmisoikeusryhmälle ja vaatineet sitä puuttumaan asiaan avioliiton mitätöimiseksi. Lehti kertoi myös, ettei aviomies suostu perumaan liittoa, koska hän ei katso tehneensä mitään laitonta.

Alaikäisten tyttöjen järjestetyistä avioliitoista Arabian niemimaalla raportoidaan aika ajoin. Huhtikuussa Jemenissä toiselle kahdeksanvuotiaalle tytölle myönnettiin avioero, kun hänen työtön isänsä oli pakottanut hänet naimaan 28-vuotiaan miehen.

Tarina ei valitettavasti kerro myönnettiinkö 8-vuotiaalle avioero, joten emme tiedä miten tässä käsittämättömän sairaassa tapauksessa on lopulta käynyt.

Aina ei avioliiton satamaan astuttaessa ole kysymys aivan liian nuoresta iästä, vaan joskus myös vaimojen määrä voi lipsahtaa liiallisuuksiin. Koraani sallii maksimissaan "vain" neljä vaimoa, mutta eräällä nigerialaismiehellä se oli päässyt unohtumaan.

Suomen tietotoimisto kertoo 10.09.2008 seuraavasti:

Muslimisaarnaajalla 86 vaimoa - aikoo ottaa lisää

Nigerialainen muslimisaarnaaja on ajautunut pulmiin 86 vaimonsa vuoksi.

Paikallishallinto uhkasi häätää miehen pois kotiseudultaan, mutta nyt tuomioistuin on antanut saarnaajalle tilapäisen vapautuksen ukaasista.

Mohammed Bello joutui Bidan kaupungin johdon epäsuosioon, koska islamin sharia-lain mukaan miehellä saa olla samaan aikaan korkeintaan neljä vaimoa.

Tuomarit kuitenkin antoivat Bellolle oikeuden asua Bidassa siihen asti, että tuomioistuin päättää, olisiko hänen häätämisensä oikeutettua.

Lehtitietojen mukaan saarnaaja olisi luvannut erota kaikista paitsi neljästä vaimostaan. Bellon edustaja kuitenkin ilmoitti, että 84-vuotias saarnamies aikoo päinvastoin hankkia vielä lisää puolisoita.

Bello on ehtinyt tulla isäksi tähän mennessä noin 170 kertaa.

Olen antanut uutisten puhua omaa karua kieltään. Osaat varmaan itse päätellä haluammeko me kriittisesti ajattelevat ihmiset islamistisen sharia-lain leviävän koko maailmaan vai haluammeko poistaa sen niistäkin maankolkista, joissa se nykyään on voimassa.

Annetaanpa vielä lopuksi islamilaisen "vihkimisviranomaisen" kertoa virallinen kantansa sopivasta iästä astua avioliittoon.

Iltalehden verkkoversio kertoo 26.06.2008 seuraavasti:

Saudiviranomainen: 1-vuotias voi olla morsian

Saudiarabialaisen viranomaisen mukaan morsiamen iälle ei ole alarajaa.

Libanonilaisella tv-kanavalla esiintynyt saudiarabialainen vihkimisviranomainen, tohtori Ahmad al-Mu'bi kertoi katsojille, että 1-vuotiaan tytön kanssa voi mennä naimisiin. Al-Mu'bi lisäsi kuitenkin, ettei sukupuolielämää sovi aloittaa siinä vaiheessa.

- Naimisiin voi mennä 1-vuotiaan tytön kanssa, puhumattakaan 9-, 7- tai 8-vuotiaista, mutta on eri asia, minkä ikäinen tyttö on valmis seksiin. Siihen kysymykseen vaikuttavat ympäristötekijät ja perinteet, al-Mu'bi sanoi Fox News -uutiskanavan mukaan.

No niin. Mitäpä tuohon on enää lisäämistä kun viisas vihkimisviranomainen on puhunut?


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2012-08-18: Tämä kirjoitus oli linkitetty artikkelina suomi24-keskustelupalstalle "Yleistä islamista", mutta artikkeli sensuroitiin heti pois muslimien toimesta. Onneksi www.kolttonen.fi tarjoaa sinulle sensuroimatonta tietoa myös islamista.


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2012-08-20: Tässä vielä yksi islamiin ja avioliittoihin liittyvä uutinen. Iltalehti kertoo verkkoversiossaan 08.04.2010 seuraavasti:

Lapsivaimo kuoli - sukupuolielimet repesivät

Pakkonaitettu 13-vuotias jemeniläistyttö kuoli vain viisi päivää häiden jälkeen sukuelinten repeämisen ja verenvuodon takia.

Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan Ilham Mahdi al-Assi kuoli viime perjantaina al-Thawran sairaalassa Hajjan maakunnassa Jemenissä. Tyttö oli vihitty avioliittoon maanantaina.

Ilhamin kuolema on taas jälleen yksi räikeä esimerkki lapsiavioliittojen seurauksista.

Viime syyskuussa 12-vuotias jemeniläistyttö kuoli synnytykseen. Jemenissä on hyväksytty laki, jonka mukaan tytön pitäisi olla vähintään 17-vuotias naimisiin mennessään. Lakia ei ole kuitenkaan pantu vielä täytäntöön vanhoillisten vastustuksen vuoksi.

Olen liian pöyristynyt kommentoidakseni tätä uutista.