Lomarahoja menemään

Päätin tänään pistää lomarahojani menemään ja ostaa pitkästä aikaa harvinaista vinyyliä.

Tässä hankkimani UK Vertigo Spiral ensimmäinen painos Black Sabbath klassikosta Master of Reality (1971):

Black Sabbath Master of Reality first UK Vertigo Spiral pressing

Levy on kaikin puolin hienossa kunnossa ja kyseisen version mukana tulee myös komea juliste.

Lisäksi ostin Yardbirdsin levyn Having a Rave Up with The Yardbirds vuodelta 1966. Kyseessä on erittäin harvinainen "For Export Only" UK-versio, joka on tarkoitettu myytäväksi Yhdysvaltain markkinoille:

Yardbirds Having a Rave Up 1966 Export Only UK release

Master of Reality:stä vielä sen verran, että sehän on todellinen stoner metal klassikko eikä vähiten avausbiisinsä Sweet Leaf ansiosta. Ozzy Osbourne teki siihen hienon kannabista ylistävän sanoituksen, mutta suomalainen Sapattivuosi-niminen tribuuttibändi onnistui pilaamaan sen täydellisesti vääntämällä laulun kertomaan kännäyksestä. Suomalaisen version nimi on Kännin piikkiin ja kuten arvata saattaa, se on aivan hirveä. En todellakaan käsitä miksi Sapattivuoden täytyi lähteä häpäisemaan Black Sabbathia tuollaisella paskalla sanoituksella. Eikö heillä kertakaikkiaan ollut riittävästi munaa pitäytyä alkuperäisessä hamppuaiheisessa sanoituksessa?

Ilmeisesti kuitenkin Black Sabbathin alkuperäiset jäsenet ovat menneet hyväksymään tuon karmeaakin karmeamman suomalaisen väännöksen, mutta en tiedä onko kyse ollut silkasta tietämättömyydestä vai pelkästään rahanhimosta. Rojaltithan siitä suomalaisestakin paskasta joka tapauksessa kolahtavat Ozzyn ja kumppaneiden tilille.