Pääministeri Katainen uskoo huuhaaseen

Iltalehti kertoo verkkoversiossaan 04.08.2012 seuraavasti:

Ammunnan mielenhallinta koukutti pääministerin

[...]

- Sadullahan [Satu Mäkelä-Nummela] ei taidosta tämä homma ole kiinni. Hän oli ilmeisesti eilen harjoituksissa ampunut sarjan 25, 25 ja 24. Tämä on maallikon analyysi, mutta mielestäni savikiekkoammunnassa biorytmillä ja fiiliksellä on äärettömän suuri merkitys, kun taitotaso on Mäkelä-Nummelan luokkaa, Katainen tuumi.

Metsästystä harrastava Katainen on innostunut ampumaurheilusta. Mikä siinä eniten kiinnostaa?

- Mielenhallinta. Kun on se oikea kohta biorytmiä, ja oikea fiilis, välttämättä ei tarvitse puristaa kuin liipasinta, sillä katse särkee kiekon. Ja sitten tietysti jännitys - jokainen laukaus merkitsee. Kun pienoiskiväärissä ampuu seiskan, pitää saada pää kasaan, että loput ovat kymppejä, Katainen vastasi.

Biorytmit ovat astrologiaan verrattavissa olevaa silkkaa huuhaata. Wikipedian artikkelissa todetaan mm. seuraavaa:

Kuuluisa taikuri ja näennäistieteiden tutkija James Randi sanoo teoksessaan Flim-Flam, että "biorytmit ovat puhtainta ja yksinkertaisinta näennäistieteellistä idiotismia".

Meillä on siis todellakin Suomessa pääministerinä hoitamassa asioitamme taikauskoinen idiootti, joka ei osaa kriittisen ajattelun alkeitakaan. Karmeaa! Nauraisin muuten erittäin makeasti, mutta olen siihen liian huolestunut kun ajattelen valtiomme tilaa Kataisen kaltaisen hyypiön käsissä. Mikä ääliö!