Nauru kuninkaallisille

Iltalehti kertoo verkkosivuillaan 15.06.2012 seuraavasti:

"Hänen kuninkaallinen huoripukkinsa"

king_of_sweden

Eri puolilta Ruotsia on löytynyt kuningas Kaarle Kustaata panettelevaa väärää rahaa.

Yhden kruunun kolikko näytti ensi näkemältä täysin normaalilta. Ruotsalaisen Karin Mattsonin tarkempi vilkaisu paljasti kuitenkin yllättävän poikkeaman. Tekstin "Sveriges konung" sijaan kolikkoon oli kirjattu herjaava teksti "Vår horkarl till kung". Horkarl-sanan suomalainen vastine voisi olla esimerkiksi huoripukki.

[...]

- Joku on nähnyt paljon vaivaa tämän eteen. Se on hyvin taitavasti tehty, Riksbankenin asiantuntija Mårten Gomer totesi lehdelle.

Expressen-lehden mukaa kuningasta panetteleviä kolikoita on löytynyt eri puolilta maata. Havaintoja on tehty ainakin Malmössä, Tukholmassa ja pienessä pohjoisruotsalaisessa Piitimen kunnassa. Niiden levittäjästä ei kuitenkaan ole vielä tietoa.

- Olen pohtinut asiaa vähäsen. Olen itse tasavallan kannattaja, mutta minun on kuitenkin vaikea uskoa että tässä olisi jotain poliittisia tarkoitusperiä, kummastelee Tukholman-reissulta väärän kuningaskolikon kukkaroonsa saanut David Rosenlund.

- Joka tapauksessa kyseessä on joku, joka ei millään tapaa kunnioita kuningashuonetta.

Hah hah haa! Tämä todella naurattaa! Joku on kerrankin iskenyt aivan oikeaan paikkaan. Ruotsin pitäisi pikaisesti luopua koko kuningashuoneinstituutiosta ja perustaa Suomen kaltainen tasavalta. Ei ole mitään järkeä, että kansa rahoittaa "kuninkaallisiksi" kutsuttuja ääliöitä.

Mutta parannettavaa on myös Suomessa. Täällä meilläkin on näyttävästi uutisoitu esimerkiksi Ruotsin uuden prinsessan Estellen edesottamuksia vaikka kyseessä on pelkkä tavallinen vauva. Se ei ole kuitenkaan estänyt lehdistöämme raportoimasta toinen toistaan turhemmista asioista, jotka koskevat "kuningasperhettä". Minusta noille ääliöille ei tulisi antaa lainkaan positiivista palstatilaa ja siten median kautta pönkittää heidän turhantärkeyttään. Koko "hovi" tulisi ensin vaieta kuoliaaksi ja sitten pikaisesti lopettaa tuo aikansa elänyt menneisyyden haamu. Vain typerykset katsovat "kuninkaallisia" ylöspäin ja ovat lapsellisen kiinnostuneita heidän asioistaan.