Alkeellinen uskonto näyttää taas kasvonsa

Iltalehti kertoo verkkosivuillaan 12.06.2012 seuraavasti:

Talent-kisasta saudiversio: Ei naisia eikä musiikkia

Suosittu kykykilpailu kiinnostaa myös Saudi-Arabiassa.

Naiskilpailijoilla ei ole asiaa Talentin tiukkaan saudiversioon.

Talent-kisassa on etsitty eri lajien taitajia jo 32 maassa - myös Suomessa.

Ilmiö näkyy myös arabimaisssa. Dubaissa sijaitseva TV-asema MBC on järjestänyt Talentin arabiversion jo kahdesti.

Useissa arabimaissa näytetty kilpailu ei kuitenkaan miellytä kaikkia Saudi-Arabiassa. Äärivanhoillisessa Buraidahin kaupungissa on päätetty järjestää oma versionsa kykykisasta.

Länsimaisista versioista Buraidahin Talent poikkeaa muun muassa siinä, ettei naiskilpailijoita sallita mukaan kisaan. Lisäksi kilpailijoilta on kielletty musiikki, laulu ja tanssi - kaikki lajeja, joita muiden maiden Talenteissa nähdään paljon. Jezebel.com -sivuston mukaan sijaan kisaan toivotaan niiden sijasta esimerkiksi uskonnollisten rituaalien sekä runonlausunnan taitajia.

Tämä uutinen osoittaa selvästi millainen naisen asema on siellä missä alkeellinen uskonto on eniten vallassa. Samoin se osoittaa kuinka ahdasmielinen oppirakennelma on kyseessä. Mikään järkevä kulttuurihan ei tietenkään kieltäisi musiikkia, laulua ja tanssia, mutta Saudi-Arabia onkin poikkeuksellisen alkeellinen maa. Siellä sharia-laki on voimassa ja lopputuloksena on se, että maa on kaikinpuolin kivikautisella tasolla.

Meidän on kaikin keinoin taisteltava järkevän ajattelun puolesta, jotta alkeellinen ahdasmielisyys ei leviäisi kotimaahamme Suomeen tai mihinkään muuhunkaan maahan.