Alkeelliset mielet

Suomen tietotoimisto uutisoi tänään seuraavasti:

Indonesia kielsi Lady Gagan konsertin: "Paholaisen lähettiläs"

Keskiviikko 16.5.2012 klo 09.48

Yhdysvaltalaisen poptähden Lady Gagan konsertti on kielletty Indonesiassa.

Poliisi eväsi konsertilta luvan uskonnollisten piirien vastustuksen ja turvallisuushuolten takia.

Kovan linjan islamistinen FPI-ryhmä oli uhannut kaaoksella, jos poptähti yrittää esiintyä maassa. FPI:n mukaan Lady Gaga on paholaisen lähettiläs, joka tuhoaa lasten ja nuorten moraalin.

- Olemme valmiita joutumaan vankilaan tai kuolemaan. Teemme mitä tahansa estääksemme konsertin, FPI:n Jakartan johtaja Salim Alatas sanoi.

Lady Gagan oli määrä esiintyä Jakartassa 3. kesäkuuta. Konserttiin ehdittiin myydä 50 000 lippua.

Lady Gagan Aasian-kiertue nousi aiemmin otsikoihin myös Etelä-Koreassa, missä konservatiiviset kristityt halusivat estää poptähden esiintymisen. Keikka järjestettiin kuitenkin sovitusti.

STT-AFP

Niinpä niin. Maailman alkeellisin valtauskonto on taas häpeällisellä tavalla noussut sivistynyttä maailmaa vastaan estämällä täysin normaalin pop-konsertin. Sellainen teko osoittaa hyvin kuinka paljon työsarkaa meillä uupumattomilla organisoitujen uskontojen vastustajilla onkaan vielä edessämme. Tarvitaan paljon koulutusta ja järkevää ajattelua, jotta alkeelliset mielet saataisiin uudelleenkoulutettua normaaleiksi ihmisiksi.

Olen kuitenkin luottavainen tulevaisuuteen. Internetin avulla järkevä ajattelu leviää kulovalkean lailla ja ennemmin tai myöhemmin valtauskontojen aiheuttamat suunnattomat vauriot saadaan viimeinkin korjatuiksi. Ei kuitenkaan kannata kuvitella, että muutos tapahtuisi erityisen nopeasti. Siihen vaaditaan kymmeniä, satoja, ehkä jopa tuhansia vuosia.