Kuinka voisit imuroida musiikkia ilmaiseksi ja turvallisesti netistä

HUOM: Tämä on teoreettinen malli siitä miten voisit imuroida musiikkia ilmaiseksi ja turvallisesti netistä. En kehota ketään tekijänoikeusrikoksiin, rikkomuksiin tai muihin rikkeisiin jne.

Heh heh hee. Nauroitko? No, niin nauroin minäkin. Aloitetaan.

Vertaisverkko-ohjelmat ovat todella mukavia, mutta siinä mielessä ongelmallisia, että pahimmassa tapauksessa virkavalta voi olla kiinnostunut multimediasisällöistä, joita vertaisverkosta imuroit ja samalla myöskin jaat muille vertaisverkon käyttäjille. Tekijänoikeusrikkomuksia vahditaan nykyään niin tarkasti, että se on suorastaan pelottavaa.

Jos olisit valmis näkemään vaivaa ja toimimaan hitaasti mutta turvallisesti, niin seuraava metodi saattaisi ilahduttaa sinua. Oletan, että operoisimme Linuxissa tai jossain Unix-sukuisessa järjestelmässä, jossa olisi järkevä komentotulkki käytettävissä. Homma toimisi kyllä myös Windowsissa, mutta koska en itse käytä sitä, en osaa sanoa mitä ohjelmia sinun pitäisi siellä käyttää youtube-dl:n ("YouTube DownLoader") lisäksi.

Perusidea olisi hyvin yksinkertaisesti seuraava kolmivaiheinen proseduuri:

  1. etsisit ja imuroisit ensin YouTubesta videoina mitä haluat
  2. konvertoisit videot WAV-äänitiedostoiksi
  3. polttaisit audioraidat CD:lle tai tekisit MP3-tiedostoja

Kuten sanottua, haittapuolena olisi hitaus, mutta etuna turvallisuus. Viranomaiset eivät voisi vainota sinua, sillä verkosta katsottuna olisit vain katsonut YouTubesta videoita. Kukaan kyttääjä ei voisi havainnoida, että olisitkin ripannut videot levyllesi ja tehnyt niistä MP3:ia. Varsin mukavaa, eikö? Etenkin kun ottaa huomioon sen, että YouTube on pullollaan harvinaistakin materiaalia.

Otetaan konkreettinen mutta puhtaasti teoreettinen esimerkki. Oletetaan, että olisit kiinnostunut lataamaan MP3-soittimeesi Murray Headin biisin One night in Bangkok. Hakisit aivan aluksi youtube-dl python-skriptin täältä. Sen pitäisi toimia myös Windowsissa jos Python ohjelmointikieli olisi asennettuna. HUOM: Jos skripti joskus lakkaisi toimimasta, hakisit uuden version samasta paikasta. Joskus YouTube saattaisi muuttaa rajapintaansa, ja silloin skriptikin pitäisi päivittää vastaamaan uutta todellisuutta.

Se olisi sitten siinä. MP3 olisi "niistetty" verkosta ilmaiseksi ja turvallisesti. Naurun paikka! Ei todellakaan mitään rakettitiedettä, sillä kaikki tarvittavat softat on jo valmiina ja ilmaiseksi imuroitavissa netistä. Heh heh hee!

Mikäli et tarvitsisi enää originaalia videota ja WAV-tiedostoa, voisit tuhota ne ja säästää vain lopputuloksena saadun MP3:en.

HUOM! Jos haluaisit automatisoida imuroinnin, WAV:in luonnin ja MP3:n luonnin, seuraava "quick and dirty" shell skripti saattaisi kiinnostaa sinua: yt2mp3 ("YouTube to MP3").