Retropelien pelaamisesta

Harmikseni täytyy tunnustaa, että en ole viime aikoina pelannut Blaggeria tai China Mineria. Se tarkoittaa tietysti sitä, että kehitystäkään ei ole tapahtunut.

Koetin tänään hieman korvata laiminlyöntejäni, mutta en saavuttanut kaksisia tuloksia. Pelivarmuus oli pitkän tauon jälkeen kateissa ja helppoja virheitä tuli aivan liikaa. Kovalla treenauksella sain kuitenkin Blaggerin sujumaan jotenkuten. Tein siinä oman ennätykseni etenemällä Jaws 2 huoneessa jonkin verran, mutta pääosin pelaamisen seurauksena ei ollut paljon muuta kuin turhautumista ja ärhentelyä itselleni.

Päivän kohokohta oli täysin yllättäen Alligata Softwaren Bugblaster-sessio. Bugblaster on yksinkertainen, Centipede-tyyppinen räiskintäpeli, jossa on hyvin nopea tempo. Yksi Bugblaster-peli ei tavallisesti kestäkään kuin lyhyen aikaa.

Jostain kumman syystä ensimmäinen pelini meni omaan tasooni suhteutettuna erittäin hyvin. Saavutin ennätykseni 11611 pistettä ja lopetin pelaamisen sen jälkeen samantien. Tiesin nimittäin, että en varmasti tulisi samana iltana rikkomaan tuota tulosta.

bugblaster

Haluan todellakin korostaa etten väitä tulokseni olevan erityisen hyvä yleisellä tasolla, mutta oma räiskintäpelitaitoni on hyvin rajallinen ja olen tyytyväinen heikompaankin tulokseen. Bugblasterin pelaaminen voi pahimmillaan tai parhaimmillaan olla todella hermojaraastavan turhauttava kokemus.

Voit ladata Commodore 64 Bugblasterin tästä linkistä. Varoitan kuitenkin, että peli on törkeän vaikea.

Mitä tulee Blaggeriin ja China Mineriin, aion ottaa niiden suhteen rennosti. Etenkin China Miner on aivan epäinhimillisen haasteellinen ja pelissä eteneminen on tuskallisen hidasta.

Tavoitteeni molempien pelien läpipelaamiseksi on 10 vuotta. Toisin sanoen, jos molemmat pelit on pelattu läpi vuonna 2020 tai sitä ennen, niin olen tyytyväinen.

Ostin muuten Oulun Pelimies-kaupasta USB-peliohjaimen nimeltä Logitech Precision. Se on hyvin pelkistetty, mukava ohjain ja hintaakin oli vain 19,90 EUR. Precision on nimensä mukaisesti tarkka ja sopii minusta oikein hyvin myös retropeleihin. Voin suositella sitä.