Hammondin hurmaa, kitarasooloja ja kunnon groovea

Ginger Baker ja Jack Bruce soittivat yhdessä jo ennen legendaarista Cream-yhtyettä bändissä nimeltä Graham Bond Organization. Tuo yhtye ei valitettavasti koskaan noussut suureen maailmanmaineeseen.

Tänään kaivoin esille originaalin Pulsar Recordsin USA julkaisun Mighty Grahame Bond. Kyseessä on mahtavan Grahamin myöhempi soolotekele ja julkaisuvuosi on 1969.

En tiedä minkä takia miehen etunimi on kirjoitettu muodossa "Grahame" eikä "Graham", mutta mitäpä tuosta. Itse levy on yllättävän hyvää tavaraa. Tässä on jälleen todiste siitä, että kaupallisen menestyksen puute ei tarkoita sitä, etteikö taideteos olisi onnistunut.

Alla kuvat vinyylijulkaisun etu- ja takakannesta:

mighty_grahame_bond_front
mighty_grahame_bond_back

Voin suositella tätä levyä bluesin, roots-musiikin ja myös hieman psykedeelisen materiaalin ystäville. Levyllä on aika reilusti hienoja Hammond-soundeja, joten noiden klassikkourkujenkin faneille löytyy varmasti miellyttävää materiaalia. Takakannen sanoin:

Music began, (in its simplest form) as communication. Dance and Music expressed release; Voice, Dance and Music released expression: Words added to the meaning of Music; Rhyme and Verse applied to the Words, married Music and Words to SONG: Music and Song have evolved and completed a time cycle, combining meaningful songs, expression, release and now GRAHAME BOND to COMMUNICATE.

-Troy Randle