Suomalaisissa on vieläkin pieni joukko ymmärtämättömiä juntteja

Lauantai meni mukavasti Järvenpään Puistobluesissa, kohokohtina Eddie Cotton Band ja ZZ Top. Tunnelma oli hieno, musiikki hyvää ja sääkin erittäin suotuisa. Uskaltauduin jopa käymään uimassa.

Valitettavasti sillä välin Helsingissä pieni joukko ymmärtämättömiä, keskenkasvuisia juntteja oli saanut päähänsä hyökätä Helsinki Pride kulkueen kimppuun.

On erittäin törkeää, että vielä vuonna 2010 Suomessa voi olla noin perämetsäläistä asennetta liikenteessä. Mikä voi olla motiivina sellaisessa, että heitellään kyynelkaasupommeja ja häiriköidään ihmisten rauhallista, positiivismielistä kulkuetta? Karkeasti ottaen tiukkapipoiset, ahdasmieliset ja ymmärtämättömät kansalaiset voidaan jakaa kahteen leiriin:

  1. jonkin sortin uskovaiset, jotka suu kuolassa paukuttavat "pyhiä" kirjojaan ja julistavat "Jumalan" määritelleen esimerkiksi samaa sukupuolta olevien väliset suhteet sairaiksi
  2. juntit, joilla on vakavaa ymmärryksen puutetta ja usein muutenkin paljon ongelmia oman itsensä kanssa

Aina nuo kaksi ihmistyyppiä eivät ole edes toisistaan erillisiä, vaan ne ovat sulautuneet yhdeksi surkeaksi, säälittäväksi kokonaisuudeksi.

Olen huolestunut siitä, että poliitikot eivät Tarja Halosta ja Astrid Thorsia lukuunottamatta ole puuttuneet tähän häpeälliseen terroritekoon millään tavalla. Toisaalta en ole erityisen yllättynyt, sillä tiedän miten saamattomia patustelijoita poliitikot ovat. Kun kerrankin olisi aika nousta yhdessä tuomitsemaan raukkamaiset terroriteot, mitä poliitikkomme tekevät?

Eivät yhtään mitään. Poliitikkoja kiinnostaa ainoastaan se, että he eivät leimautuisi "homouden kannattajiksi", koska se saattaisi haitata heidän läpipääsyään seuraavissa vaaleissa. Niinpä he lakaisevat tällaiset suuretkin ongelmamme maton alle.

Tuomitsen jyrkästi launtain tapahtumat Helsingissä ja vaadin, että kaikki kunnon kansalaiset tekevät samoin.

Mitä tulee terrori-iskun tekijöihin, vaadin ankaraa rangaistusta. Vaikka rikos onkin tehty ymmärtämättömyydestä, tuomion on oltava erityisen kova. Terroriteko on ollut huolellisesti suunniteltu, mikä tekee rikoksesta entistäkin alhaisemman. Kyseessä ei ole pelkästään törkeä pahoinpitely, vaan törkeä sananvapauden rajoittaminen ja hyökkäys ihmisyyttä vastaan.

Lisäys 2010-07-07

Jos kyseessä olisi ollut esimerkiksi joku Suomen puolustusvoimien juhlamarssi ja hyökkäyksen tekijät maahanmuuttajataustaisia, niin lähes kaikki lehdet ja poliitikot puhuisivat terrori-iskusta, mutta koska kyseessä on seksuaalisten vähemmistöjen oikeudet, asiaan ei uskalleta tai haluta puuttua sen vaatimalla vakavuudella.