Spectravideo SVI-728 MSX kokeilu

Päätin huvikseni kokeilla Spectravideo SVI-728 MSX tietokonetta ja sen Manic Mineria. Tässä on itse tietokoneen ja kasettiaseman (tyyppimerkintä SVI-767) laatikot:

spectravideo_svi728_msx_box spectravideo_svi767_box

Tietokoneen logo:

spectravideo_728_logo

Tietokoneen virtalähde:

spectravideo_computer_power_supply

Manuaalit:

spectravideo_728_manuals

Tietokone ja kasettiasema on liitetty yhteen, ja virtajohdot laitettu seinään:

spectravideo_computer_and_tape_unit

Tietokoneen virta on kytketty päälle:

spectravideo_computer_power_on

Buutti on onnistunut ja BASIC-tulkissa ollaan. Spectravideo on kytketty Commodore 1084 monitoriini ja kuvanlaatu on erittäin hyvä:

spectravideo_728_msx_booted

Manic Miner MSX-kasettiversio vuodelta 1984 on vielä avaamaton ja sinetöity:

msx_manic_miner_front

Teki hieman pahaa avata noin pitkään turvallisesti "kokovartalokondomissa" elämäänsä elänyt pelikasetti, mutta pelattavaksihan nämä on tarkoitettu. Alla on kuva avatusta Manic Miner paketista:

msx_manic_miner_opened

Harmikseni on todettava, että kokeiluni epäonnistui. SVI-767 kasettiasema vaikuttaa täysin kuolleelta. On myös mahdollista, että sen virtalähde on rikki - en tiedä, mutta sen tiedän, että kasettiasema ei reagoinut mitenkään PLAY-painikkeeseen. On todella sääli ettei kasettiasema toiminut, sillä odotin kovasti pääseväni pelaamaan MSX-versiota Manic Minerista.

Minulla on kuitenkin kaksi MSX-moduulipeliä, joten ajattelin kokeilla toista niistä nähdäkseni toimivatko tietokoneen grafiikka- ja musiikkiominaisuudet. Kaivoin siis kaappieni kätköistä Konamin The Goonies elokuvan pohjalta tekemän pelimoduulin. Peli on vuodelta 1986. Tässä on kuva moduulin etu- ja takakannesta:

msx_goonies_cartridge_box_front msx_goonies_cartridge_box_back

Pelimoduuli on laitettu paikoilleen. Toisin kuin Commodoren 8-bittisissä kotimikrotietokoneissa, joissa moduuliportti on tietokoneen takaosassa, Spectravideon moduuliportti on sijoitettu koneen päälle:

msx_goonies_cartridge_inserted

The Goonies moduuli on todettu toimivaksi:

msx_goonies_game_is_running

Lisään TODO-listalleni selvitettäväksi mistä saisin toimivan SVI-767 kasettiaseman. Manic Mineria on jossain vaiheessa pakko päästä kokeilemaan myös MSX-alustalla.