Lepoa ja henkistä valmistautumista

Olen juonut tänä iltana yhden colatölkillisen, mutta siitä huolimatta tunnen oloni turhan väsyneeksi. Olisi melko varmasti ajanhaaskausta ladata Manic Miner ja alkaa pelaamaan, joten mitä suurimmalla todennäköisyydellä pidän taas välipäivän.

Tein kuitenkin hieman pohjatyötä ja surffasin osoitteeseen www.commodore16.com. Löysin sieltä hakua käyttämällä erään keskusteluketjun, jonka aiheena oli Manic Miner. Joku oli pelannut pelin läpi käsittämättömän kovilla pisteillä 19877. Kun minä pelasin eilen SIXTEENTH CAVERN huoneeseen, pisteeni olivat 8905. Keskusteluketjussa ennätyksen pelanneen kaverin pisteet samassa ruudussa ovat 16015! Mitä ihmettä? Asialle voi olla vain kaksi selitystä:

  1. Kaveri on pelannut pelin jo kertaalleen ympäri ja kuvissa ollaan "toisella kierroksella"
  2. MINER WILLY MEETS THE TOILET ja RETURN OF THE ALIEN TOILET huoneissa on mahdollista pudottaa WC-pönttö, mutta minä en vain ole siinä onnistunut

Jälkimmäinen on todennäköisempi vaihtoehto ja sen puolesta puhuu sekin, että RETURN OF THE ALIEN TOILET huoneessa kaverilla on ollut 11614 pistettä, mutta seuraavassa huoneessa jo 14359. Sellainen pistemäärän kasvu ei yksinkertaisesti ole mahdollista pelkästään keräämällä esineet, sillä niistä saa minun tietääkseni aina vain 100 pistettä kappaleelta, eikä AIR-palkinkaan tyhjentyminen voi tuoda niin paljon lisäpisteitä.

Kopioin screenshotit tähän blogiini ja suurensin niitä hieman, jotta voisin etukäteen tarkastella ruutuja miltä tahansa koneelta. HIGH SCORE, SCORE ja LIVES tiedot olen editoinut pois, sillä haluan nähdä vain huoneet, en mitään ylimääräistä. Alla ovat siis ne huoneet, joita en ole vielä onnistunut selvittämään.

Näin etukäteen tarkasteltuna pahimmilta vaikuttaisivat huone 17 eli THE WAREHOUSE ja huone 20 eli THE FINAL BARRIER.

room_16_sixteenth_cavern
room_17_the_warehouse
room_18_logos_revenge
room_19_solar_generator
room_20_the_final_barrier

Mikäli pelaan huomenna, olisin tyytyväinen jos selvittäisin tieni SIXTEENTH CAVERN huoneesta tuohon painajaismaiselta näyttävään THE WAREHOUSE huoneeseen. Se on siis seuraava välitavoitteeni.