Iltalehden keskustelupalstan sensuuripolitiikka

Olen pöyristynyt. Tarjosin aivan äskettäin Usko J. Maaniselle palstatilaa sivustoni runo-osiosta. Näemmä tila tuli todellakin tarpeeseen, sillä Iltalehden uskontoaiheinen keskustelupalsta on langettanut Maaniselle "ikuisen postituskiellon". Syyksi on ilmoitettu "pedofiiliruno". Tämähän on täysi skandaali. On selvää, että palstan moderaattorien syytökset ja kirjoituskielto ovat aivan järjettömiä. Ne ovat suorastaan törkeitä. Asia on tutkittava perinpohjin.

Mitä tässä on oikeasti tapahtunut?

Minulla on kaksi teoriaa. Iltalehden keskustelupalstan moderoijat:

  1. eivät ymmärrä lukemiaan tekstejä, mutta ovat siitä huolimatta hanakoita poistamaan niitä ja vieläpä asettamaan kirjoittajia kirjoituskieltoon.
  2. pyrkivät peittämään katolisen kirkon törkeät rikokset ihmisyyttä vastaan. Toisin sanoen, he haluavat lakaista maton alle viime aikoina julkisuuteen tuodut katolisen kirkon pedofiilipappien sairaat rikokset. Olemme saaneet lukea lehdistä kuinka pedofiilipastorien uhreja on löytynyt jo satoja useista eri maista. On takuuvarmaa, että sekin on vain jäävuoren huippu, mutta Vatikaani tekee tietenkin kaikkensa vähätelläkseen tapausten vakavuutta ja laajuutta. Tässähän on pelissä heidän arvovaltansa ja viime kädessä myös heidän rakkaat rahansa.

Jokainen järkevä ihminen voi Maanisen runot lukemalla itse varmistua, että runot edustavat inhorealistista tyylisuuntaa ja, mikä tärkeintä, ne ovat sekä pedofiilien vastaisia että katolisen kirkon vastaisia:Miten kukaan tehtäviensä tasalla oleva moderaattori kehtaa syyttää niitä "pedofiilirunoiksi" ja antaa niiden perusteella kirjoituskiellon? En ole mikään salaliittoteorioiden ylin ystävä, mutta väkisinkin tulee mieleen, että onko tässä kyse pelkästään moderaattorien tietämättömyydestä, vai ulottuvatko katolisen kirkon myrkkylonkerot Iltalehdenkin tontille?

Jos tässä olisi kyse Monopoli-lautapelistä, niin oikea kortti Iltalehden keskustelupalstan moderaattoreille olisi: YMMÄRTÄMÄTTÖMYYTTÄ VIRKA-ASIOISSA. MAKSA SAKKOA 400.

Vertailun vuoksi, vanha ystäväni Peter af Höllenström on kirjoittanut runon täsmälleen samasta, ajankohtaisesta aiheesta ja tyylisuuntakin on sama. Peten runo on nimeltään Anteeksianto, ja myös se löytyy minun sivuiltani tämän linkin takaa.

Minä takaan ja alleviivaan, että www.kolttonen.fi ei tule milloinkaan taipumaan tuumaakaan sensuuripellejen edessä. Tämä on puhtaasti voittoa tavoittelematon, kansalaisten vapaata ilmaisua tukeva sivusto. Seison loppuun asti ylpeänä suorapuheisten taiteilijoitteni rinnalla ja vakuutan, että www.kolttonen.fi tulee jatkossakin esittämään myös kipeimmät asiat kiertelemättä ja armottoman rehellisesti.

Iltalehdellä on tietysti suvereeni oikeus määrätä millaisia kirjoituksia heidän keskustelupalstoillaan voidaan julkaista. Vaikka olen vakaasti sitä mieltä, että heidän sensuuripolitiikkansa on törkeästi järjenvastainen, niin se ei ole laiton.

Oli miten oli, tässä näemme taas selvästi, että edes vuonna 2010 yleisen sananvapauden tila Suomessa ei ole mitenkään kehuttava. Vain riippumaton sivusto kuten www.kolttonen.fi mahdollistaa kansalaisten saavan äänensä kuuluviin.

PS. Jos olet seurannut pedofiiliskandaalin kehitystä lehtiä lukien, niin tietänet, että nyt katolinen kirkko on mennyt omien tekojensa puolusteluissa jo täysin epätoivoiseksi. Se on rinnastanut oman "kohtalonsa" juutalaisvainoihin. Säälittävää!